APK keuring

APK algemene periodieke keuring

 

De Auto algemene Periodieke Keuring is een wettelijk verplichte keuring, die los staat van het onderhoud aan uw auto. Bij ons kunt u de APK combineren met een grote onderhoudsbeurt. Met deze combinatie zijn de kosten voor uw APK namelijk geheel gratis! Dit scheelt u niet alleen in de kosten, maar zal u ook tijd besparen.

De wettelijk verplichte keuring kan al vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum plaatsvinden. In dit geval zal de oorspronkelijke APK-datum ook blijven staan voor de jaren daarop, en zal alleen met éen of twee jaar verlengd worden.

Laat u uw auto meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren? Dan krijgt deze een nieuwe APK-vervaldatum.

De APK is een momentopname en geeft u geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Ook betekent de APK niet dat u een jaar lang geen onderhoud nodig zult hebben voor uw voertuig. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven enorm belangrijk.

De RDW controleert of de APK-keuringen goed zijn uitgevoerd. De RDW doet dit door middel van steekproeven. Is uw auto voor een steekproef geselecteerd, dan bent u verplicht hieraan mee te werken. De APK-controleur van de RDW is binnen 90 minuten bij uw auto aanwezig.